Theatertraining OpvoedCarrousel

Je gunt jouw kind(eren) een optimale ontwikkeling. Een groei naar zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en geluk. Deze wens van  opvoeders thuis en op school, horen we tekens weer. Het ene moment gaat de begeleiding vanzelf. Het andere moment lijkt het een zware struggle. Afhankelijk van de situatie, afhankelijk van het kind, afhankelijk van je eigen gemoedstoestand. Opvoeden is eenvoudig, maar eenvoudig opvoeden is verdraaid moeilijk.

Birgit en Edith Steijns, kinder- en jongerentherapeuten, trainers en auteurs van de twee boeken ‘De volgende stap in opvoeden’ en ‘Opstapkaarten -balans in de opvoeding-‘ brengen hun succesvolle opvoedbegeleiding weer naar het theater.

Woorden van voorgangers
– Een eigentijdse beleving voor opvoeders! Ongekunseld, gepaste nabijheid en avontuur! Waarbij opvoeding als een beweging wordt weergegeven, waar iedereen op zijn manier van leert. Onder begeleiding van stelende muziek en warmte!
– Je wordt teruggezet op je plaats, waar je inziet wat jouw kind nodig heeft. Rust, afstand of toch ruimte. Een training die je wakker schut als ouder! Ik ben een stuk wijzer geworden!
– Birgit en Edith benoemen heel bewust wat nodig is als opvoeder. Verrassend en bevestigend dat zowel de pieken als de dalen er mogen zijn. Dat is het leven! Dat is opvoeden!
– Ik gun dit zoveel ouders. Eigenlijk iedereen! Alle ouders worstelen op hun eigen manier. Opvoeden is eenvoudig. De eenvoud vinden is lastig. Meer praten en beleven. Ik ga met een waardevol gevoel naar huis!

De verandering durven aan te gaan in jouw Opvoeding!

Opvoeden is Kinderspel
-samen relaxed in pieken en dalen-

Het is vlak voor etenstijd. Mijn dochter heeft haar huiswerk voor zich liggen, maar staart alle en maar naar haar schoen. Mijn zoon die net kan lopen weigert mijn been los te laten en ik ben gaar van mijn drukke dag. Ik zucht hardop. “Zo kan ik niet koken, laat me met rust”. De sfeer wordt er niet beter op. Mijn partner staat wéér in de file.

Ik hoor mijn buurman deze morgen nog tegen me zeggen: “Opvoeden is zo leuk.” Ja, dat was het zeker tijdens onze gezamenlijke vakantie afgelopen zomer op de camping in Frankrijk. We genoten van de ontwikkeling van ons kroost. Het leek allemaal van zelf te gaan. Ik genoot van ieder moment. Wat hebben onze kinderen in die drie weken enorme sprongen gemaakt. Wat een verschil met dit moment hier in de keuken. Mijn zoon aan mijn been begint er ook nog bij te huilen. Die ontspanning zoals in Frankrijk lijkt wel onmogelijk gewoon hier thuis.
Wanneer de kinderen in bed liggen komt mijn vriendin die twee huizen verderop woont langs voor een kop thee. Ik vertel haar dat mijn dochter wéér niet aan haar huiswerk is toegekomen en hoe mijn zoon weigerde mijn been los te laten. Ze moet lachen: ze heeft precíes zo’n zelfde avond gehad. We zuchten en kijken elkaar aan. We zijn toch best goede moeders? Waarom krijgen we die ontspanning er dan niet in.

We besluiten op dat moment dat we op onderzoek uit willen. We zouden best samen meer willen leren over hoe we onze kinderen nog beter kunnen begeleiden. Het liefst met zo’n zelfde lach en traan als onze avonden ook altijd hebben.”

Zit je ook wel eens in een soortgelijke situatie? Dan is het goed om te weten dat je niet de enige bent. Opvoeden is een ingewikkeld proces, dat niet altijd in één keer succesvol is. Wat het nóg ingewikkelder maakt is dat ieder kind anders is en zijn eigen unieke begeleiding nodig heeft. Geef je kind nooit op. Geef jezelf niet op. Voor iedereen is er een oplossing.

 

Stel je nou eens voor. Je gaat samen met deze buurvrouw op een uitje. Het is gezellig, er is ruimte voor een lach en een traan. Er is toneel, interactie met andere opvoeders die allemaal in een soortgelijke situatie zitten. Professionals die je net over die drempel kunnen helpen en inzichten geven die je direct kan toepassen. Er is muziek en een drankje. Laagdrempelig leer je vanuit eigen reflectie jouw volgende stap in de opvoeding te maken.En gelukkig heb je deze vriendin meegenomen, want de volgende keer dat je samen ‘s avonds op de bank aan de thee zit heb je een heel ander gesprek. De komende tijd kunnen jullie samen doorpakken. Om een nog betere versie van jezelf als opvoeder te worden.

 

 

GOED NIEUWS! De volgen data zijn al weer gepland.

Alkmaar zaterdag 3 november 2018 Opvoeden = Kinderspel -relaxed in Pieken en Dalen-
Leiden zaterdag 10 november 2018 Opvoeden = Kinderspel -relaxed in Pieken en Dalen-

 

 

VROEGBOEKKORTING EN VELE EXTRA’S

– Inschrijving vóór 11 oktober 2018: een vroegboekkorting van €99,- in plaats van de normale prijs van €129,-

– Inschrijving ook nog vóór 22 september 2018: een extra de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de eerste ecoaching Opvoeden door Birgit en Edith.

– Inschrijving ook nog vóór 11 september 2018: dan maak je tevens kans om ‘Opstapkaarten, opvoeding in balans’ gratis te ontvangen. We verloten 10 doosjes met ieder 23 kaarten waar alle aspecten van de opvoeding aanbod komen, samen met een boekje met inspirerende oefeningen voor thuis.

Kom je met twee personen. Dan kun je na de theatertraining samen verder reflecteren op je inzichten. Dit moedigen we ten zeerste aan. Je krijg daarom op de oorspronkelijke prijs het tweede kaartje voor de helft van de prijs.

Ga snel naar de AGENDA en maak gebruik van alle extra’s.

 


Twee minuten impressie Theater Event Beauforthuis 2018

Tien minuten impressie Theater Event Beauforthuis 2018