Opleiding -Jaartraining Treen je Breen Proces en Ontwikkeling-

Werk jij in het onderwijs of heb je eigen praktijk voor coaching of therapie? Droom je al jaren van een eigen praktijk? Wil je echt leren differentiëren in de klas? Wil je leren kijken door de ogen van het kind en zien wat het sociaal, emotioneel, cognitief en fysiek nodig heeft om weer zijn balans te vinden? DAN IS DIT ECHT IETS VOOR JOU!

Een kind ontwikkelt zich vanuit alle aspecten van zijn TOL -sociaal, emotioneel, cognitief en fysiek-. Daarnaast is sturing en spiegeling vanuit opvoeders thuis, op school en in de opvang van onschatbare waarden. Lees over Opleiding die Treen je Breen aanbiedt om als professional integratief in je eigen praktijk en/of op (eigen) scholen te werken.

Basis modules jaartraining Treen je Breen Coach -afhankelijk van eigen behoefte en ervaring kies je voor een eigen volgorde-

Module Training Treen je Breen Opvoedwijzer/Opvoedcoach
Basis opleiding met focus op sociaal, emotionele en fysieke balans, thuis en op school. Je leert hoe je het kind 1 op 1 begeleidt  in de sociaal-emotionele balans.

Module Training Treen je Breen Proces Leerbegeleider
Basis opleiding met focus op cognitieve balans. Wat is sociaal, emotioneel en fysiek nodig om de cognitieve balans te vinden? Wat is verder belangrijk in de cognitieve ontwikkeling?  Leer kijken naar het leerproces van iedere individueel kind. Het kind begeleiden in zijn ontwikkeling.

Aanvullende laatste module jaartraining Treen je Breen Coach -voorafgaand aan de module Leerwijzer vindt een assessment plaats-

Training Leerwijzer

Als Leerwijzer ben je gecertificeerd om leerlingen en leerkrachten te begeleiden volgens de principes van integratief leren. Je overziet en begeleidt de processen van de (individuele) leerlingen en de leerkracht, en beheerst de kennis van groepsprocessen op sociaal, emotioneel en cognitief niveau. Je kunt vanuit integratief denken je eigen visie vormen en inzetten in de begeleiding van leerkrachten en klassen. In deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld en ga je, onder begeleiding van een Treen je Breen-supervisor actief aan de slag met een eigen klas.

Dit is het laatste onderdeel van de Treen je Breen integratieve jaartraining. Na afronding ben je bevoegd aan te sluiten binnen Treen je Breen-trajecten of zelf op scholen trajecten te initiëren. Deze trajecten zijn de integratieve leerkracht, de integratieve klas en de integratieve school.

Doelgroep
Professionals van scholen, instellingen en praktijken, waaronder: remedial teachers, intern begeleiders (IBers), alle vormen van coaches, kindertherapeuten, jongerentherapeuten, ambulant begeleiders, psychologen, psychotherapeuten.

Toelatingseisen
Afgeronde opleiding Leerbegeleider en Opvoedwijzer/opvoedcoach
– Je hebt 1 op 1 voldoende leerlingen sociaal, emotioneel, fysiek en cognitief begeleid.  Je kunt middels reflectieverslagen en een assessment aantonen dat je voldoende kennis en ervaring hebt met integratief leren.
– Je hebt affiniteit met het begeleiden van hele klassen en kan zowel het groepsproces als de individuele processen doorzien en begeleiden.
– HBO-WO-denkniveau.
– Aanwijsbare ervaring in een van bovenvermelde functies.

Thema’s
Het in de praktijk toepassen van je kennis van de sociaal-emotionele, fysieke en cognitieve ontwikkeling van kinderen in de begeleiding van individuele leerlingen en van de groep als geheel.
– Het sturen en begeleiden van de groepsleerkracht(en).
– Het overdragen van kennis van de principes van integratief leren op de leerkracht(en).
– De werking en effecten van groepsdynamiek.
– Het sturen en begeleiden van groepsprocessen.
– Ons onderwijssysteem: een kritische blik op de huidige manier van werken op scholen en in klassen.

Studiemateriaal
Reader
– Je eigen portfolio met praktijkcasussen en reflectie

Duur
2 dagen
– Begeleiding van je eigen traject in de klas onder supervisie van Treen je Breen (maximaal 50 uur, circa 15 dagdelen).

Locatie
Dé Plek Leiden
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
Goed bereikbaar met openbaar vervoer via station Leiden Lammenschans
Gratis parkeerplaatsen beschikbaar maar beperkt

Kosten
Particulier € 1.750,- rechtstreeks via ideal betaling
– School, bedrijf of instituut € 1.895,- via factuur

Treen je Breen heeft onlangs accreditatie voor bekostiging vanuit de lerarenbeurs aangevraagd.
Treen je Breen heeft een scholingscontact bij het UWV.

Een gedeelte van de uren begeleiding van je eigen traject in de klas wordt vergoed.

Bijzonderheden
Na afronding van de opleiding ontvang je een licentie en een vermelding op de website.
– Deze module kan alleen als onderdeel van de jaartraining Treen je Breen Coach gevolgd worden.

Voor geplande data op korte termijn
Agenda

Treen je Breen Opvoedwijzer/Opvoedcoach en Treen je Breen Proces Leerbegeleider zijn tevens als losse modules te volgen. Heb je ambities om de volledige integratieve jaartraining Treen je Breen Coach te volgen (alle drie de modules), dan volgt na de twee basis modules eerst een assessment, voordat het mogelijk is om Treen je Breen Leerwijzer ook te volgen.

Lees ook over de andere opleidingen

Opleiding Treen je Breen Leerbegeleider

Opleiding Treen je Breen Opvoedwijzer