Begeleiding Schoolteams

BEGELEIDING SCHOOLTEAMS
– Leerkracht, intern begeleiders, schoolbestuur –
Een kind brengt een groot deel van zijn leven door op school. Ouders en scholen dragen de gezamenlijke verantwoordelijkheid om in het belang van het kind te doen wat nodig is voor zijn ontwikkeling, zodat het steeds zelfstandiger wordt en vanuit zijn eigen potentie gaat leven. De weg daarheen loopt voor ieder kind echter anders. Hoe kun je kindgericht werken nu in de praktijk vormgeven?

Om het volledige potentieel van een kind te ontwikkelen is een sociaal-emotioneel, fysiek en cognitieve balans nodig.  Het kind heeft voldoende gezonde frustratie en een positieve stimulans nodig. Daarnaast moet het kind zich bewust worden van de unieke manier waarop hij kennis tot zich neemt (begripsstijl) en deze kennis automatiseert (automatiseringsstijl). Dit vraagt niet alleen een scherpe observatie van de behoeften van elk kind en van de klas als geheel, maar ook reflectie op je eigen rol als mede-opvoeder.

Edith en Birgit verzorgen diverse Post-HBO opleidingen binnen de Inholland Academy:

Post HBO opleiding Schoolcoaching  Een opleiding waarin je leert om collega’s te coachen en kindgericht te kijken. Je ontwikkelt je niet alleen als coach maar ook als mens.
Coachings- en beleidingsvaardigheden Een module als onderdeel van de ib- rt- opleiding, waarin je de basisvaardigheden van het coachen leert.

Het is ook mogelijk om bovenstaande trajecten op maat aan te bieden binnen elke Stichting. Dit organiseert Treen je Breen in combinatie met  de Inholland Academy. Neem contact op met Birgit en Edith voor de mogelijkheden: info@treenjebreen.nl

Professionals uit het onderwijs kunnen ook individueel deelnemen aan de diensten van Gelukkig Kind en alles leren over opvoeding en begeleiding van kinderen.
– Ontdek wat de gratis webinars voor jou kunnen betekenen.
– Ben je meer een lezer kijk naar de  twee boeken  de Birgit en Edith hebben geschreven.
– Houd je van theater, kijk naar de theatershow waar je leert over opvoeden.
– Wil je op je eigen tempo ons online programma doorlopen en leer wat jouw kind van jou nodig heeft.

En nog veer meer, ontdek het zelf…